I'm a title. Click here to edit me

 

PHYTOMER Gelaatsverzorging

De kracht van het bio mimetisme

 

De zee bevat het grootste kapitaal aan natuurlijke activa en biedt cosmetische mogelijkheden met een enorme variëteit. Phytomer heeft een high-tech cosmetologie ontwikkeld die in staat is gebruik te maken van dit kapitaal en er de esthetische weldaden uit te halen.

De Phytomer wetenschappers bestuderen de verdedigingsmechanismen van algen en kustplanten, die zich aangepast hebben om te overleven in een vijandige omgeving (golven, UV stralen, vervuiling, ...). De wetenschappers onttrekken de actieve bestanddelen die in staat zijn om dit natuurlijke beschermingsproces te reproduceren op het niveau van de huid en verwerken deze vervolgens in geavanceerde cosmetica formules. Dit noemt Phytomer het marine bio mimetisme: een geavanceerde cosmetica die het beste van de natuur nabootst voor een gezonde en natuurlijke schoonheid.

Wetenschappelijk onderzoek toont bovendien gelijkenissen aan tussen zeewater en het bloedplasma, wat erop wijst dat zeewater een uitstekend transportmiddel van activa is voor de huid. Meer nog, de algen en de huid hebben dezelfde biochemische structuur, wat een goede opname, een uitstekende tolerantie en een verhoogde doeltreffendheid verzekert.